ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ

ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Για ένα εύκολο και γρήγορο μείγμα matcha. Απλώς προσθέστε ένα κουτάλι matcha σε ένα μικρό μπουκάλι νερό ή χυμό. Ανακινήστε και πιείτε.

ΔΟΣΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ

Ανακατέψτε matcha με χυμό πορτοκαλιού ή άλλο χυμό εσπεριδοειδών για μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δόση. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια ή λεμόνια, μπορεί να αυξήσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει αντιοξειδωτικά όσο 13 φορές.

ΜΗΝ ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Το να ρίχνετε βραστό υγρό στο matcha σας θα προκαλέσει οξύδωση στα φύλλα. Το να ρίχνετε βραστό νερό στο matcha θα φέρει επίσης τανίνες και θα αυξήσει την πίκρα της γεύσης.

Για να πάρετε τη σωστή θερμοκρασία προτείνουμε βάζοντας λίγο κρύο νερό σε ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια να ρίξετε βραστό νερό από πάνω. Εάν περιμένετε το βραστήρα να κρυώσει θα μπορούσε να διαρκέσει 15 λεπτά!!! Πόσο κρύο νερό;

ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ

Όταν το matcha εκτίθεται σε θερμότητα, φως και οξυγόνο οξειδώνεται γρήγορα. Αυτό μπορεί να φανεί από την αλλαγή χρώματος της σκόνης. Για να διατηρήσετε το matcha σας όσο πιο φρέσκο γίνεται φυλάξτε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

ΜΗΝ ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ MATCHA & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η καζεΐνη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει το περιεχόμενο πολυφαινόλης του matcha και έτσι να σταματήσει να πάρει το πλήρες όφελος. Αν δεν θέλετε να αναμίξετε matcha με γάλα και ακόμη να πάρετε στο έπαρκο τα οφέλη για την υγεία (Matcha latte :p) τότε χρησιμοποιήστε γάλατα σόγιας ή αμυγδάλων.

ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΤΗΡΙ ΣΑΣ

Δοκιμάστε να μαλάκωσετε το χτυπητήρι σας βυθίζοντας το σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη χρήση. Αυτό θα το κάνει πιο εύκολο για σας να χτυπήσετε το matcha σας.

Μέσα Ενημέρωσης

Είστε μέρος ενός οργανισμού μέσων ενημέρωσης ή έχετε blog; Ψάχνουμε πάντοτε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους για να ενημερώσουμε για το matcha. Μας αρέσει πάντα να στέλνουμε δείγματα σε ανθρώπους που ψάχνουν να γράφουν ή να βαθμολογούν το matcha.

Αποκτήστε όσο το δυνατό περισσότερα από το Matcha σας

Αυξήστε την ικανότητα του σώματός σας για να απορροφά το βασικό αντιοξειδωτικό EGCG. Μια έρευνα δείχνει ότι η ανάμειξη matcha με χυμό εσπεριδοειδών (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ) αυξάνει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει αντιοξειδωτικά όσο 13 φορές. Η σταθερότητα της κατεχίνης αυξάνεται επίσης από το γάλα (βοοειδή, σόγια και ρύζι) αν και υπάρχει περισσότερη διαμάχη γύρω από αυτό. Το EGCG είναι μια πολυφαινόλη και οι πολυφαινόλες απενεργοποιούνται από τις πρωτεΐνες, έτσι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα κακά. Έτσι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του matcha για την υγεία θα σας συμβουλεύαμε να το πιείτε με χυμό και όχι αμέσως μετά την κατανάλωση της πρωτεΐνης.

Μην ρίξετε βραστό νερό σε matcha ή οποιοδήποτε πράσινο τσάι καθώς όχι μόνο θα το κάνει να μυρίζει άσχημα, αλλά επίσης θα οξειδώσει τα αντιοξειδωτικά, αλλάζοντας το χημικό προφίλ των κατεχινών προκειμένου να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με εκείνα που βρέθηκαν στο μαύρο τσάι. Αυτές εξακολουθούν να είναι καλές απλώς όχι EGCG.